(untitled) (Modern education and development, 2025)
Tarixdan ma`lumki, xalqimiz o`z boshidan kechirgan og`ir davrlardan biri Ikkinchi jahon urushi yillaridir. O`sha davrlarda mamlakatimiz yoshlarini yuksak axloq ruhida, ayniqsa, vatanparvarlik, do`stlik, mehnatsevarlik, ongli intizom, fidokorlik, birdamlik ruhida tarbiyalash kuchaydi.Bu tarixiy sharoit taqozosi edi.Ushbu maqolada o`tgan asrning 40-60-yillarida yurtimizda faoliyat ko`rsatgan maktablar va oliy ta`lim tizimi tarixidagi ijtimoiy-siyosiy o`zgarishlar haqida so`z yuritiladi.