(untitled) (Modern education and development, 2025)
Тупроғи шўрланган ҳудудларнинг суғориладиган далалаирда экилган экинлар пол олиниб суғорилади. Бунда экинларди суғоришдан олдин механизациялашган усулда бўйлама ва қўл кучида кўндаланг поллар ҳосил қилинади. Биз томонимиздан ғўза қаторлар оралиғида қўл кучи урнига механизациялашган усулда кўндаланг поллар ҳосил қиладиган қурилма ишлаб чиқилди ва унинг тупрокуюмлагични параметрлари ғўзаларни ишлаш жараёнида нобуд қилмаслик шартидан асосланди. Бунда 60 cm қаторлар оралиғида экилган ғўзаларни тупроқ билан кўмиб кетмасдан, сифатли кўндаланг поллар ҳосил қилиш учун тупроқуюмлагичнинг қамраш кенглиги 38 сm булиши аниқланди. Crops planted in irrigated fields of saline areas are irrigated with soil. In this case, before irrigation of the crops, longitudinal and transverse floors are created by mechanized method. We have developed a device that mechanized cross floors between rows of cotton instead of manual labor, and the parameters of its dryer were based on the condition that the cotton should not be destroyed during operation. In this case, it was determined that the coverage width of the soil compactor should be 38 cm in order to create high-quality transverse floors without soiling the cotton planted in rows of 60 cm.