(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola kompyuter grafikasi sohasini chuqur o’rganadi, uning nazariy asoslarini, asosiy algoritmlarini, dasturiy ta’minot vositalarini va amaliy qo’llanilish sohalarini qamrab oladi. Grafik ob’ektlarning turlari, ularni kompyuterda tasvirlash usullari (raster va vektor grafika), 2D va 3D grafikani yaratish texnikalari, shuningdek, real vaqt grafikasi va vizualizatsiya masalalari batafsil ko’rib chiqiladi. Maqolada kompyuter grafikasi sohasining zamonaviy tendensiyalari va kelajak istiqbollari ham tahlil qilinadi