(untitled) (Modern education and development, 2025)
Anemiya bolalar orasida keng tarqalgan patologik holat boʻlib, jiddiy sogʻliq muammolariga, jumladan oʻsishning sekinlashishi, kognitiv funksiyalarning buzilishi va infeksiyalarga chidamlilikning pasayishiga olib kelishi mumkin. Ushbu maqolada bolalarda anemiyaning etiologiyasi, patofiziologiyasi, klinik koʻrinishlari, zamonaviy diagnostika usullari va davolash strategiyalari batafsil koʻrib chiqiladi. Maqola temir tanqisligi, vitamin yetishmovchiligi, surunkali kasalliklar, gemolitik va genetik anemiyalarni qamrab oladi. Shuningdek, anemiyaning oldini olish va bolalarda optimal qon koʻrsatkichlarini saqlash boʻyicha amaliy tavsiyalar beriladi. Ushbu maqola pediatriya sohasidagi mutaxassislar, umumiy amaliyot shifokorlari va talabalarga moʻljallangan boʻlib, bolalarda anemiyani samarali tashxislash va davolash uchun zarur boʻlgan maʼlumotlarni taqdim etadi.