(untitled) (Modern education and development, 2025)
Raqamli iqtisodiyot — bu axborot va kommunikatsiya texnologiyalarining rivojlanishi bilan bog‘liq bo‘lgan yangi iqtisodiy muhitdir. Ushbu muhitda korxonalar o‘z faoliyatlarini yanada samarali va tezkor tarzda amalga oshirish uchun axborot tizimlaridan keng foydalanmoqdalar. Axborot tizimlari korxonalar boshqaruvi uchun muhim vositalardan biri bo‘lib, ular ma’lumotlarni yig‘ish, saqlash, qayta ishlash va tarqatish jarayonlarini avtomatlashtirishga yordam beradi. Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida korxonalar boshqaruvida axborot tizimlaridan foydalanishning uslubiy jihatlari ko‘rib chiqiladi. Цифровая экономика – это новая экономическая среда, связанная с развитием информационно-коммуникационных технологий. В этой среде предприятия широко используют информационные системы для более эффективного и быстрого выполнения своей деятельности. Информационные системы являются одним из важных инструментов управления предприятиями, они помогают автоматизировать процессы сбора, хранения, обработки и распространения данных. В статье рассмотрены методологические аспекты использования информационных систем в управлении предприятиями в условиях цифровой экономики.