(untitled) (Modern education and development, 2025)
Bu çalışma, anestezi uygulamalarında kullanılan modern teknolojik araçlar ve bireysel doz hesaplama algoritmalarının önemini incelemektedir. Anestezi sürecinde hastanın güvenliği, doğru ilaç seçimi ve uygun dozaj belirlenmesi hayati öneme sahiptir. Bu bağlamda, ileri düzey monitörler, infüzyon pompaları ve yazılım tabanlı hesaplama sistemleri ile anestezi daha güvenli ve kişiselleştirilmiş hale gelmektedir. Bireysel doz hesaplama algoritmaları, hastanın yaş, kilo, cinsiyet, metabolizma hızı ve diğer fizyolojik parametrelerini dikkate alarak en uygun dozu belirlemeyi sağlar. Bu yöntemler sayesinde komplikasyon riski azalmakta ve iyileşme süreci hızlanmaktadır.