(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston hududlarida shakllangan klaster tizimining holati, asosiy yo‘nalishlari va ularni integratsiyalash zarurati tahlil qilinadi. Klasterlarning iqtisodiy samaradorligi, ularning viloyatlararo bog‘liqligi, zanjirli ishlab chiqarish tizimlari va mavjud infratuzilma imkoniyatlari o‘rganilgan. Shuningdek, integratsiyalashgan tizim asosida eksport hajmini oshirish, resurslardan samarali foydalanish va hududlararo kooperatsiyani kuchaytirish bo‘yicha amaliy takliflar berilgan. Raqamli platformalar, servis markazlari va ixtisoslashuv asosida klaster faoliyatini optimallashtirish strategiyalari ishlab chiqilgan.