(untitled) (Modern education and development, 2025)
Yosh avlod har bir jamiyatning kelajagi va taraqqiyotining asosiy omili hisoblanadi. Ularning boshqaruv salohiyatini rivojlantirish davlat va jamiyat hayotida muhim ahamiyatga ega bo‘lib, bu jarayon mamlakatning barqaror rivojlanishi, ijtimoiy taraqqiyot va demokratik boshqaruv tizimining mustahkamlanishiga xizmat qiladi. Yoshlarni boshqaruv jarayonlariga jalb qilish, ularning yetakchilik qobiliyatlarini shakllantirish va ijtimoiy faolligini oshirish orqali davlat va jamiyat o‘zining kelajakdagi yetakchilarini tayyorlaydi. Shu tariqa, yoshlarning boshqaruv salohiyatini rivojlantirish nafaqat ularning shaxsiy o‘sishiga, balki davlat va jamiyat taraqqiyotiga ham bevosita ta’sir ko‘rsatadi.