(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada 2023-yilda yangi tahrirda qabul qilingan O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining ijtimoiy va dunyoviy davlat qurilishidagi o‘rni yoritilgan. Konstitutsiyadagi ijtimoiy davlat tamoyili, fuqarolarning ijtimoiy himoyasi, shuningdek, din va davlat o‘rtasidagi ajratilganlik printsipi tahlil qilinadi. Shuningdek, yangi konstitutsiyaviy normalar asosida inson huquqlari, erkinliklari va davlatning fuqarolarga xizmat qilish majburiyati mustahkamlanib, jamiyat va davlat o‘rtasidagi yangi huquqiy munosabatlar shakllanayotgani asoslab berilgan.