(untitled) (Modern education and development, 2025)
Murakkablashgan sodda gaplarni oddiy sodda gaplardan farqlash lozim. Sodda gaplarda yuzaga chiqqan mazmuni odatda murakkablashgan sodda gaplarga nisbatan qisqa bo‘ladi. Sodda gap – oʻz tarkibida birgina predikativ birlikka ega boʻlgan, maʼlum fikr ifodalay oladigan, grammatik va intonatsion jihatdan shakllangan sintaktik birlik.