(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot va yashil iqtisodiyotning o‘zaro integratsiyasi, xususan “Smart Agriculture” (aqlli qishloq xo‘jaligi) modelining afzalliklari va amaliy qo‘llanilishi yoritiladi. Maqolada smart texnologiyalarning qishloq xo‘jaligida hosildorlikni oshirish, resurslardan oqilona foydalanish, ekologik zararlarni kamaytirish va iqtisodiy samaradorlikni ta’minlashdagi o‘rni ilmiy asoslangan holda tahlil qilinadi. Shuningdek, xorijiy tajribalar va O‘zbekiston sharoitida joriy etish istiqbollari ko‘rib chiqiladi.