(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu Maqolada ichki ishlar organlari xodimlarida suitsidial xulq-atvorning shakllanishining oldini olish profilaktikasiga bag‘ishlangan. Suitsid - bu insonning hayotiga o‘z ixtiyori bilan yakun yasashidir va bu jarayon ko‘plab omillar bilan bog‘liq. Ichki ishlar organlari xodimlari har kuni kuchli stress va psixologik bosim ostida ishlaydi, bu esa ularning ruhiy salomatligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Mavzuni o‘rganish uchun psixologik, sotsiologik va meditsina tadqiqotlaridan foydalanildi. Ushbu maqolada ichki ishlar xodimlarining ruhiy salomatligini ta’minlashga qaratilgan profilaktik tadbirlar ko‘rib chiqiladi.