(untitled) (Modern education and development, 2025)
Hozirgi kunda buyrakning fiziologiyasi va biokimyosini bilishimiz zarurudir. Biz buyrakning funksiyasini bilishimizdan oldin uning biokimyosi bilishimiz zarur . Buyraklarda ishlab chiqariladigan siydikni tezda organizmdan chiqarib tashlash lozim . Bunday qilinmaslik koʻplab kasalliklarga olib kelishi mumkin . Biz buni bilishimiz uchun esa buyraklarning biokimyosini oʻrganib chiqishimiz kerak. Bu maqolada buyraklarning biokimyoviy tuzilishi , buyraklarning biokimyoviy kasalliklari va buyraklarning biokimyoviy jarayonlari haqida maʼlumot berilgan .