(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada alkogolizmning oldini olish profilaktikasiga bag‘ishlangan tadqiqot olib boriladi. Alkogolizm – bu nafaqat jismoniy, balki psixologik jihatdan ham zararlovchi, insonni alkogolga qaram qilib qo‘yuvchi jiddiy kasallikdir. Maqolada alkogolizmning oldini olish uchun amalga oshirilishi kerak bo‘lgan profilaktik tadbirlar, ularning ahamiyati va bu borada jamiyat va davlatning o‘rni ko‘rib chiqiladi. Oilada tarbiya, maktablarda ma’ruzalar o‘tkazish, sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilish, psixologik yordam va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash tizimlari kabi masalalar alohida e’tiborga olinadi. Ushbu maqola, alkogolizmning oldini olish uchun samarali strategiyalarni ishlab chiqish va amalga oshirishda qo‘l keladigan muhim resurslarni tahlil qiladi.