(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada deviant xulqning ijtimoiy pedagogik muammo sifatida tahlil qilinadi. Ushbu fenomenning ijtimoiy, psixologik va pedagogik aspektlari o‘rganilib, uning sabablari va jamiyatdagi tarqalishiga ta’sir ko‘rsatuvchi omillar aniqlanadi. Maqola, deviant xulqni aniqlash va uni oldini olish uchun amalga oshirilishi kerak bo‘lgan chora-tadbirlarni hamda ta’lim muassasalaridagi pedagogik yondashuvlarni muhokama qiladi. Yoshlar orasida deviant xulqning oldini olishda o‘qituvchilar, psixologlar va oilalarning birgalikda ishlashi zarurligi ta’kidlanadi. Xulosa qilib aytganda, maqola deviant xulqni jamiyatda kamaytirish, yoshlarning to‘g‘ri rivojlanishiga ko‘maklashish va pedagogik jarayonlarda samarali yondashuvlarni joriy etish zarurligini ko‘rsatadi.