(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy pedagogning reablitasion xizmati modeli va mexanizmi tahlil qilinadi. Reablitasion xizmatlar, jismoniy yoki ruhiy nuqsonlarga ega bo‘lgan shaxslar uchun jamiyatga integratsiyasini ta’minlashga qaratilgan kompleks yordam tizimini tashkil etadi. Ijtimoiy pedagoglar, individual yondashuv asosida, shaxsning tibbiy, psixologik, va pedagogik ehtiyojlarini qondirishga harakat qiladilar. Maqolada, ijtimoiy pedagogning reablitasion xizmatlarini amalga oshirishdagi asosiy komponentlar va mexanizmlar, shu jumladan multidisipliner yondashuv, jamiyat bilan hamkorlik va monitoring jarayonlari batafsil ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ijtimoiy pedagogning reablitasion xizmatlar orqali jamiyatda inklyuziv muhit yaratish va har bir shaxsning jamiyatga to‘liq moslashishini ta’minlashdagi o‘rni hamda ahamiyati tahlil etiladi.