(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada oila jamiyatdagi ijtimoiy vazifalari o‘rganilgan. Oila nafaqat shaxsiy, balki ijtimoiy muhit sifatida ham muhim rol o‘ynaydi. Maqolada oilaning tarbiya, iqtisodiy, emotsional, psixologik qo‘llab-quvvatlash, ijtimoiy integratsiya, qonuniy va huquqiy vazifalari, shuningdek, oila va jamiyat o‘rtasidagi o‘zgarishlar haqida batafsil tahlil qilinadi. Oila, turli ijtimoiy funksiyalarni bajarish orqali, jamiyatning barqarorligi va rivojlanishiga katta hissa qo‘shadi. Oila tizimining evolyutsiyasi va uning o‘zgarishi ham jamiyatdagi dinamik o‘zgarishlarga bog‘liqdir. Ushbu maqola oilaning jamiyatdagi o‘rni va uning ijtimoiy vazifalari haqida keng qamrovli tasavvur beradi.