(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqola giyohvandlikni deviant xulq shakli sifatida o‘rganishga bag‘ishlangan. Giyohvandlik, ijtimoiy me’yorlardan chetlashgan xulq-atvorni ifodalovchi deviantlikning bir ko‘rinishi sifatida, nafaqat shaxsning salomatligi, balki jamiyatning xavfsizligi va barqarorligiga ham salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada giyohvandlikning ijtimoiy, psixologik va qonuniy jihatlari, uning deviant xulq shakli sifatidagi roli, shuningdek, unga qarshi kurashishning muhim usullari tahlil qilinadi. Giyohvandlikka qarshi samarali kurash, jamiyatda sog‘lom va xavfsiz ijtimoiy muhit yaratishda muhim ahamiyatga ega ekanligi ko‘rsatiladi.