(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqola, hadislar orqali ijtimoiy va pedagogik fikrlarning qanday yoritilganini tahlil qiladi. Hadislar nafaqat diniy ahkamlar, balki insonlar orasidagi munosabatlar, oila tarbiyasi, yoshlar tarbiyasi, ilm olish, adolat, mehnat va boshqa ijtimoiy jihatlarni ham o’z ichiga oladi. Maqolada hadislarning ijtimoiy-pedagogik ahamiyati, jamiyatda axloqiy va ma’naviy qadriyatlarni shakllantirishdagi roli, shuningdek, o’zgalar bilan muomala va o’zaro hurmatni ta’kidlaydigan hadislar tahlil etiladi. Shu orqali hadislarning ijtimoiy hayotni yaxshilash va jamiyatdagi barqarorlikni ta’minlashdagi o’rni ko’rsatiladi.