(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada buyuk hadisshunos olimlarning asarlari xalq pedagogikasi manbai sifatida tahlil qilinadi. Hadisshunoslik ilmi nafaqat diniy bilim manbai, balki axloqiy va tarbiyaviy jihatdan ham muhim ahamiyatga ega. Imom al-Buxoriy, Imom Muslim, Imom Termiziy kabi mashhur olimlarning asarlarida inson axloqi, odob-axloq me’yorlari va ma’naviy kamolotga oid masalalar keng yoritilgan. Ushbu maqolada ularning ilmiy merosi asosida xalq tarbiyasi va pedagogik ta’limotning rivojlanishiga qo‘shgan hissasi tahlil etiladi.