(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada ijtimoiy pedagogikaning asosiy kategoriyalari va ularning jamiyatdagi ahamiyati yoritilgan. Ijtimoiy pedagogika insonning jamiyatga moslashuvi, ijtimoiylashuvi va rivojlanishi bilan bog‘liq muhim jarayonlarni o‘rganadi. Maqolada ijtimoiy pedagogikaning asosiy tushunchalari, jumladan, ijtimoiylashuv, ijtimoiy tarbiya, ijtimoiy muhofaza va ijtimoiy xizmatlarning mohiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu kategoriyalarning inson va jamiyat hayotidagi roli hamda ularni rivojlantirishning dolzarb jihatlari muhokama qilinadi. Maqola ijtimoiy pedagogika sohasida tadqiqot olib borayotgan mutaxassislar, o‘qituvchilar va talabalar uchun foydali bo‘lishi mumkin.