(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Sharq mutafakkirlarining ijtimoiy pedagogika sohasidagi ilmiy qarashlari tahlil qilinadi. Abu Nasr Forobiy, Abu Rayhon Beruniy, Ibn Sino, Yusuf Xos Hojib va Alisher Navoiy kabi allomalarning ta’lim-tarbiya, axloq, jamiyat va inson kamoloti haqidagi fikrlari yoritiladi. Ularning pedagogik qarashlari bugungi ta’lim tizimi va ijtimoiy tarbiya jarayonlari uchun qanday ahamiyatga ega ekanligi ilmiy nuqtayi nazardan izohlanadi.