(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada o’quvchi yoshlar orasida sog’lom turmush tarzini shakllantirish va ijtimoiy pedagogika doirasida keng yorilgan. Hozirgi paytga eng dolzarb muammolardan biri bolib kelayotgan . O’quvchi yoshlar o’rtasida ijtimoiy pedagogika yoshlar bilan ishlash jismoniy va ruhiy salomatlikni saqlash sog’lom turmush tarzini targi’b qilish va ular orasida ma’suliyatli ijtimoiy munosabatlarni oz ichiga oladi . Shuningdek oq’uvchi yoshlar orasida sog’lom turmush tarzini shakllantirish va ijtimoiy pedagogik muammolarni hal qilishdagi ahamiyati ham ko’rib chiqilgan. Tanasining sog’lom bo’lishi, energiya , ichki hotirjamligi , jismoniy faolligi ,sog’lom uyqu ruhan tetiklik ,shaxsiy gigiyena , tog’ri ovqatlanish , sport mashqlarini bilan shug’ullanish zararli odatlardan voz kechish roli tahlil qilingan. Zamonaviy hayotda o’quvchilar orasida sog’lom turmush tarzini tadbiq etish ham ruhan ham aqlan soglom bol’ishni ijtimoiy masalalarni hal qilishda muhim vosita sifatida namoyon bo‘lmoqda. Muammolarni hal qilishdagi ahamiyati ham ko‘rib chiqilgan.. Shuningdek, oquvchi yoshlar orasida sog’lom turmush tarzini muammolarni hal qilishdagi ahamiyati ham ko‘rib chiqilgan.