(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy pedagogikada me’yordan og‘ish tushunchasi, uning sabablari, oqibatlari va bunday holatlarni bartaraf etish bo‘yicha ilg‘or yondashuvlar tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida Lev Vygotskiy, Emile Durkheim va Jean Piagetning pedagogik nazariyalari asosida me’yordan og‘ish fenomeni tushuntiriladi. Shuningdek, ta’lim jarayonida uchraydigan og‘ish holatlarining oldini olish bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan. Maqola pedagoglar, psixologlar va ijtimoiy ishchilar uchun foydali bo‘lishi mumkin.