(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maqolada Iqtisodiyotning raqamlashuvi sharoitida tijorat banklarining kreditlash amaliyotini takomillashtirish. Rivojlanayotgan texnologiyalar tomonidan qo‘llab-quvvatlangan banklar yangi biznes bo‘shliqlarini aniqlash, moslashtirilgan xizmatlarni ishlab chiqish, innovatsion strategiyalarni amalga oshirish, yangi bozor imkoniyatlarini o‘rganish va foydani oshirish ustida ishlamoqda. Iqtisodiyotning raqamlashuvi sharoitida tijorat banklarining kreditlash sohasidagi olimlarning muhim, bizning fikrimizcha, banklar nuqtai nazaridan ham, mijozlar nuqtai nazaridan ham O‘zbekiston me’yoriy-huquqiy bazasining raqamli iqtisodiyotni tartibga soluvchi va uning rivojlanishiga hissa qo‘shadigan elementlari taqdim etilgan, shuningdek, raqamlashtirishning asosiy afzalliklari va kamchiliklari.