(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda ijtimoiy pedagogikaning shakllanishi, uning rivojlanishiga ta’sir etgan tarixiy, madaniy va ijtimoiy xulqiy shart-sharoitlar tahlil qilinadi. Ijtimoiy pedagogika jamiyatda ta’lim va tarbiya jarayonlarini tashkil etish hamda bolalar va yoshlarni ijtimoiy hayotga moslashishida muhim rol oʻynaydi. Ushbu maqolada Oʻzbekiston hududida qadimdan mavjud boʻlgan tarbiya tizimlari, mahalla institutining oʻrni, sovet davridagi ta’lim islohotlari va mustaqillik yillarida ijtimoiy pedagogikaning rivojlanishiga oid jihatlar yoritilgan. Bundan tashqari, zamonaviy Oʻzbekistonda ijtimoiy pedagogikaning dolzarb muammolari va istiqbollari tahlil qilinadi.