(untitled) (Modern education and development, 2025)
Buyrak usti bezlari tanadagi turli tizimlar va organlarga ta’sir qiluvchi gormonlar ishlab chiqaradigan endokrin bezlardir. Ular buyraklar ustida joylashgan va har tomondan har xil shaklga ega. Tashqi qatlam kortikal qatlam deb ataladi, ichki qatlam esa miya moddasidir.Tadqiqotdan maqsad buyrak usti bezlariga ozuqa qo’shimchalarining ta’sirini o’rganishdir.