(untitled) (Modern education and development, 2025)
Yong’oq o’simligi mevasi qadim zamonlardan beri oziq- ovqat va shifobaxs hususiyatlari bilan odamlarni ehtiyojlarini qondirib kelgan. Ajoyib ta’mga va ozuqaviy qiymatga ega bo’lgan va tabiiy shaklda ham ko’plab joylarda o’sa oladigan o’simlik turi hisoblanadi. Yong’oq mevasi bugungi kunda turli xil holva, shirinliklar tayyorlash uchun ishlatiladi. Bu maqolada yong’oq mevasining xalq tabobatida va ozuqa uchun foydalanilishi va yong’oq moyini qanday ajratib olinishi haqida ma’lumotlar beriladi. Walnuts have been satisfying people’s needs with their nutritional and medicinal properties since ancient times. It is a type that has excellent taste andnutritional value and can grow naturally in many places. Walnuts are used today to make various sweets and pastries. This article provides information on the use of walnut fruit in folk medicine and for food, also how to extraxt walnut oil.