(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola bolalarni to’g’ri ovqatlantirishning nazariy va amaliy jihatlarini o’rganishga, bolalarga eng to’g’ri oziq-ovqatlar va ovqatlanish odatlarini tanlashda yordam berishga qaratilgan. Yoshi va faoliyatiga mos ravishda ovqatlanish bolalarning sog’lig’ini mustahkamlash va ularni to’liq rivojlantirishga yordam beradi. Bolalar uchun to’g’ri ovqatlanish ularning jismoniy, ruhiy va intellektual rivojlanishiga yordam beradi. Oqsillar, yog’lar, uglevodlar, vitaminlar va minerallarni muvozanatli ravishda iste’mol qilish bolalarning normal o’sishini va immun tizimini mustahkamlashga yordam beradi.