(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqola O‘zbekistonda ijtimoiy pedagogikaning rivojlanish tarixi va uning jamiyatdagi o‘rni haqidagi ilmiy tadqiqotlar asosida yozilgan. Maqolada ijtimoiy pedagogikaning dastlabki shakllanishidan boshlab, Sovet davrida va mustaqillik davrida o‘zgarishlar, ijtimoiy va pedagogik jihatdan qanday yangi yo‘nalishlar yuzaga kelganligi tahlil qilinadi. Ijtimoiy pedagogikaning jamiyatda ahamiyati, uning ta’lim tizimiga qo‘shgan hissasi, yoshlar siyosatidagi roli hamda zamonaviy ijtimoiy muammolarga yechim topishdagi o‘rni keltirilgan. Maqola, shuningdek, ijtimoiy pedagogikaning rivojlanishiga ta’sir ko‘rsatuvchi omillarni va o‘zbek pedagogikasining global miqyosdagi ahamiyatini ham o‘rganadi.