(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasida inklyuziv ta’limni qoʻllab-quvvatlashning tashkiliy va me’yoriy asoslari tahlil qilinadi. Mamlakatda inklyuziv ta’limni rivojlantirishga qaratilgan davlat siyosati, qonunchilik bazasi va amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar koʻrib chiqiladi. Shuningdek, inklyuziv ta’limga oid mavjud muammolar va ularni hal etish yoʻllari muhokama qilinadi. Maqolada inklyuziv ta’lim tizimini yanada takomillashtirish boʻyicha tavsiyalar ham berilgan.