(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiy tili va unga ta’sir ko‘rsatayotgan omillarning asosiy sabablari va tahlillariga e’tibor qaratiladi. Chetdan kirib kelayotgan so‘z/terminlar bugungi o‘zbek tilshunosligi nuqtai nazaridan, sotsiolingvistik jihatdan tadqiq qilinadi va shu asosida ma’lumotlar keltiriladi. O‘zbek adabiy me’yorlariga ta’sir ko‘rsatayotgan sabab va hodisalar keltirib, asoslaniladi.