(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada nogiron bolalar haqida bir nechta statistik ma’lumotlar berilgan. Shuningdek nogiron bolalarning holatiga qarab turlari va ularning ta’lim-tarbiya jarayonida qiyinchiliklarga duch kelmasliklari uchun olib borilayotgan tashabbusli loyihalar bilan bir qatorda, inklyuziv ta’lim va uning samaradorligini oshirish chora tadbirlari haqida ham batafsil fikr yuritilgan. This article provides some statistics about children with disabilities. In addition to the types of disabled children depending on their situation and the initiative projects that are being carried out so that they do not face difficulties in the process of education, inclusive education and measures to increase its effectiveness are also discussed in detail. В этой статье приведены некоторые статистические данные о детях с ограниченными возможностями. Помимо типов детей-инвалидов в зависимости от их ситуации и реализуемых инициативных проектов, чтобы они не столкнулись с трудностями в процессе обучения, также подробно обсуждаются инклюзивное образование и меры по повышению его эффективности.