(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada metaforalarning inson psixologiyasiga ta’siri o‘rganiladi. Metaforalar nafaqat nutqiy vosita, balki inson ongida muayyan tasavvurlarni shakllantiruvchi kuchli psixologik omil sifatida ham ahamiyat kasb etadi. Tadqiqot davomida metaforalarning hissiy ta’siri, ularning ong osti jarayonlariga ta’siri va inson qarashlarini shakllantirishdagi roli tahlil qilinadi.