(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada jamiyat a’zolarining samarali muloqot madaniyatini integrativ yondashuv asosida takomillashtirish masalalarining dolzarbligi yuzasidan fikrlar yuritilgan boʻlib, bugungi zamonaviylashgan davrda insonning hayoti va faoliyatiga, uning emotsional-hissiy tajribasiga bog‘liq bolgan yuksak ongli, madaniyatli, ko‘pni ko‘rgan shaxsning boshqalarni to‘g‘ri tushunishi, ularning mavqeida tura olishi va samarali muloqotni amalga oshirish yollari maqolada izohlanadi. Maqola pedagogik kompetentlikning nazariy va amaliy jihatdan oʻziga xosliklarini yoritib berishga xizmat qilgan.