(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ушбу мақолада Шарқ халқлари адабиёти тарихида арбаъин асарлар ёзиш анъана бўлганлиги ва бу анъананинг ўзига хослиги ёритиб берилган. Бинобарин, аръбаин анъанаси унинг жанр хусусиятларидан бири бўлиб, айнан шеърий асарлар, турли шакллардаги ривоятлар, афсоналарнинг халқ оммаси орасида кенг тарқалганлиги мазкур жанрнинг адабий анъана даражасига кўтарилганлигидан далолат беради.