(untitled) (Modern education and development, 2025)
Oʻsmirlik davri inson hayotining eng muhim va murakkab bosqichlaridan biridir. Bu davrda shaxsiyat shakllanadi, ijtimoiy rollar aniqlanadi va o’zaro munosabatlar o’rganiladi. Oʻsmirlar o’zlarini, o’zlarining o’rnini va jamiyatdagi rollarini izlaydilar. Ushbu jarayonlar davomida o’smirlar turli xil ijtimoiy va psixologik qiyinchiliklarga duch keladilar, bu esa ularning xulq-atvoriga ta’sir ko’rsatishi mumkin. Dviant xulq, ya’ni ijtimoiy normalardan chetga chiqadigan xulq-atvor, o’smirlar orasida keng tarqalgan muammolardan biridir. Ushbu maqolada dviant xulqning sabablari, oqibatlari va ijtimoiy pedagoglar tomonidan buni oldini olish va bartaraf etish usullari haqida ma’lumotlar berilgan.