(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada kesuvchi asboblarning geometriyasini optimallashtirish va uning samaradorlikka ta’siri o‘rganilgan. Kesuvchi asboblarning geometriyasi va uni optimallashtirish orqali kesish jarayoni sifatini oshirish, asboblarning xizmat muddatini uzaytirish va energiya tejash imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari kesuvchi asboblarning geometriyasi ishlov berish jarayonida qanday rol o‘ynashini ko‘rsatadi va ishlab chiqarish samaradorligini oshirish uchun amaliy tavsiyalar beriladi.