(untitled) (Modern education and development, 2025)
Adabiy ta’lim, o’quvchilarga adabiyot orqali nafaqat til va yozuv ko’nikmalarini, balki insoniy qadriyatlar, madaniyat va tarixiy tajribalarni ham o’rgatish jarayonidir. Adabiyot o’qitish metodlari, o’quvchilarning adabiy asarlarni anglash, tahlil qilish va baholash qobiliyatlarini rivojlantirishga qaratilgan turli yondashuvlar va usullarni o’z ichiga oladi. Ushbu maqolada adabiy ta’lim metodlarining yoritilishi, ularning mohiyati, turlari, afzalliklari va qo’llanilishi haqida batafsil ma’lumot beriladi.