(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maqolada zamonaviy ta’lim jarayonida 3D texnologiyalarning, xususan, 3D modellash va 3D printerlardan foydalanish imkoniyatlari va ularning samaradorligi tahlil qilinadi. 3D modellash orqali o‘quvchilar nazariy bilimlarni amaliy mashg‘ulotlar bilan mustahkamlash, muhandislik va dizayn bo‘yicha ko‘nikmalarni rivojlantirish imkoniyatiga ega bo‘ladilar. Shuningdek, 3D printerlar orqali o‘quv jarayoni yanada interaktiv shaklga keltirilib, innovatsion yondashuvlar joriy etiladi. Tadqiqotda ushbu texnologiyalarning ta’lim tizimidagi roli va istiqbollari ham ko‘rib chiqilgan.