(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada xalq dostonlarida qahramonlik, mardlik va vatanparvarlik g‘oyalarining aks etishi tahlil qilinadi. Dostonlar milliy madaniyat va tarixning muhim qismi bo‘lib, ular orqali jasorat, adolat va fidoyilik kabi fazilatlar avlodlarga yetkaziladi. Alpomish, Manas, Rustam, Gorogly kabi qahramonlarning obrazi misolida xalqning vatanparvarlik, mardlik va jasorat haqidagi tasavvurlari ochib beriladi. Maqolada dostonlarning jamiyat tarbiyasidagi o‘rni ham yoritiladi.