(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola gidravlik mashinalar va uskunalarning ishlash prinsiplari, ularning ilmiy asoslari va so’nggi yillardagi rivojlanish tendensiyalarini o’rganadi. Gidravlik mashinalarning asosiy turlari, jumladan, nasoslar, gidrodvigatellar, gidrosilindrlar va gidroapparaturalar tahlil qilinadi. Ularning konstruksiyalari, xususiyatlari va qo’llanilish sohalari batafsil ko’rib chiqiladi. Shuningdek, gidravlik mashinalarning samaradorligini oshirish, energiya sarfini kamaytirish va ishonchliligini ta’minlash bo’yicha olib borilayotgan tadqiqotlar ham yoritiladi.