(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada Oʻrta Osiyoda yosh bolalarda uchraydigan yurak yetishmovchiligi kasalligining sabablari, klinik belgilari, diagnostikasi va davolash usullari tahlil qilinadi. Hududning iqlimiy, genetik va ekologik omillari kasallik rivojlanishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi muhokama qilinadi. Shuningdek, pediatrik kardiologiya sohasidagi zamonaviy davolash usullari, profilaktika choralari hamda mahalliy sog‘liqni saqlash tizimidagi dolzarb muammolar yoritiladi. Tadqiqot natijalari yurak yetishmovchiligini erta aniqlash va samarali davolashga oid tavsiyalar ishlab chiqishda muhim ahamiyat kasb etadi.