(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqola mahallalar ijtimoiy o‘zimni-o‘zi boshqarish organi sifatida jamiyatning turli qatlamlariga yordam ko‘rsatishda qanday faoliyat yuritishini tahlil qiladi. Maqola ijtimoiy yordam va qo‘llab-quvvatlashning muhim aspektlarini yoritib, mahallalarning jamiyatdagi zaif qatlamlarga yordam berish, shuningdek, ular bilan ishlashda davlat va jamoat tashabbuslari qanday o‘rin tutishini ko‘rsatadi. Mahallalar o‘z ichki tizimida yordam ko‘rsatish, ijtimoiy adolatni ta’minlash va ijtimoiy barqarorlikni mustahkamlashda asosiy vazifalarni bajaradi. Ushbu maqolada mahallalarning turli ijtimoiy yordam dasturlari, ularning samaradorligi va muammolari hamda mumkin bo‘lgan yechimlar keltirilgan.