(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maqolada O’rta Osiyo florasining noyob dorivor o’simliklaridan biri omonqora- ungernia o`simligining botanik tavsifi, o’ziga xos bir qancha foydali shifobaxshligi bilan ko`plab kasalliklarni davolashdagi amaliy ahamiyati, kimyoviy tarkibi hamda mazkur o`simlikning aniqlangan turlari haqida batafsil ma`lumotlar yoritib berilgan. Omonqora tarkibida alkaloidlar , ayniqsa, galaktamin va likorin mavjud bo’lib, ular tibbiyotda muhim ahamiyatga ega. В статье дано ботаническое описание одного из уникальных лекарственных растений флоры Средней Азии - растения омонкара-хунгерния, его практическое значение в лечении многих заболеваний, обладающее уникальными полезными лечебными свойствами, подробные сведения о его химическом составе и выявленных видах этого растения. Омонкара содержит важные в медицине алкалоиды, особенно галактамин и ликорин. The article provides detailed information about the botanical description of the plant, one of the rare medicinal plants of the Central Asian flora, the plant Amonkara-ungernia, its practical importance in the treatment of many diseases with its unique beneficial properties, chemical composition, and identified species of this plant. Amonkara contains alkaloids, especially galactamine and lycorine, which are of great importance in medicine.