(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maktabgacha yoshdagi bolalarda oʻyin psixalogiyasi shakllantirish mexanizmlari bolalarning ruhiy rivojlanishi va ijtimoiy koʻnikmalarni shakillantirishda muhum rol oʻynaydi.Oʻyin orqali bolalar oʻz hissiyotlarini ifodalaydi boshqalar bilan muloqot qiladi oʻzlarini yangi vaziyatlarda sinab koʻradilar. Механизмы формирования игровой психологии у детей дошкольного возрасте играют важную роль в формирования и психического развития и социальных навыков детей.через игру дети выражают своих чувста общаются с другими пробуют в новых ситуациях.