(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada spirtli ichimliklar iste’mol qilishga moyil o‘smirlar bilan olib boriladigan ijtimoiy-pedagogik faoliyat tahlil qilinadi. O‘smirlarning alkogol iste’mol qilish sabablarini oilaviy, ijtimoiy va psixologik omillar nuqtayi nazaridan yoritib, bu zararli odatning sog‘liq, ta’lim va ijtimoiy hayotga salbiy ta’siri ko‘rsatilgan. Shuningdek, ta’lim muassasalari, ota-onalar, psixologlar va jamiyatning birgalikdagi harakatlari orqali amalga oshirilishi mumkin bo‘lgan profilaktik chora-tadbirlar bayon etilgan. Maqolada o‘smirlarning salomatligini muhofaza qilish va ularning sog‘lom turmush tarziga bo‘lgan motivatsiyasini oshirish bo‘yicha samarali pedagogik strategiyalar taqdim etilgan.