(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy pedagogika va pedagogik sotsiologiyaning ta’lim va jamiyat o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqligiga ta’siri tahlil qilinadi. Ijtimoiy pedagogikaning asosiy vazifalari, uning shaxs tarbiyasidagi o‘rni hamda pedagogik sotsiologiyaning ta’lim tizimidagi roli yoritib beriladi. Shuningdek, ushbu fanlarning ijtimoiy tenglikni ta’minlash, madaniy qadriyatlarni shakllantirish va jamiyatning barqaror rivojlanishiga qo‘shayotgan hissasi ko‘rib chiqiladi. Maqolada ijtimoiy muammolarni pedagogik yondashuvlar orqali hal qilish yo‘llari ham tahlil qilinadi.