(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda ijtimoiy pedagogikaning rivojlanish tarixi yoritilgan. Qadimiy davrlardan boshlab, ijtimoiy tarbiya oilaviy, diniy va jamoaviy omillar bilan uzviy bogʻliq holda shakllangan. Islom madaniyati, Temuriylar davridagi ta’lim tizimi, ma’rifatchilik harakati va jadidchilik oqimi ijtimoiy pedagogikaning taraqqiyotida muhim rol oʻynagan. Jadidlar tomonidan amalga oshirilgan ta’lim islohotlari zamonaviy ta’lim tizimining asoslarini yaratishda muhim bosqich boʻlgan. Maqolada ushbu tarixiy jarayonlarning ijtimoiy pedagogikaga ta’siri tahlil qilinib, uning bugungi kundagi ahamiyati ochib berilgan.