(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu maqolada shaxs va tolerantlik tushunchalarining mohiyati, ularning o‘zaro bog‘liqligi hamda jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shaxs – ijtimoiy mavjudot bo‘lib, uning tolerantlik darajasi tarbiya, ta’lim va jamiyatdagi ijtimoiy muhit ta’sirida shakllanadi. Tolerantlik esa insonlarning bir-biriga hurmat bilan munosabatda bo‘lishi, milliy, diniy va madaniy xilma-xillikni qabul qilishi demakdir.